30 januari 2008

Jag vantar vidare

Jo, jag är medveten om att jag utlovade något tuffare än vanligt i förra bloggposten, men det kan man kanske inte anklaga den här tumlösa vanten för att vara.
Men jag är nöjd med modellen och storleken.
Dessutom är jag en jävel på att sticka jämnt och fint. Om jag får skriva det själv.

18 januari 2008

Stolta killen stickar vidare

Jag är så uppriktigt glad över det beröm jag fått av några av er. Det är svårt att förklara, men jag blir onekligen inspirerad att sticka mer och svårare. Men först blir det ett par vantar till. Har dock ett bekymmer. Jag skuller vilja göra ett par tumvantar av lite rejälare art. Tanken är att jag ska ha dom inuti ett par vackra tumhandskar som saknar foder.

Tänkte därför fråga er om ni har några tips på mönster till tumvantar åt en karl?

Nästa steg efter det går jag också och funderar på. Tror att det ska bli något lite tuffare än vanligt... Den som läser får också se vad det kan bli.

Tack för supporten!

12 januari 2008

Vantarna är klara!


Jojejmän! Färdiga! Två nästan likadana vantar i ungefär samma storlek. Hur kul som helst att dom blev färdiga och att dom blev så pass bra. Tyvärr blev dom en storlek för små för mina händer. Nu gör inte det så mycket då det säkert finns någon i min närhet som skulle vilja ha ett par vantar.

Jag kommer garanterat att sticka ett nytt par. Blir säkert ett annat mönster och i en annan storlek. Om jag gått igång på vantstickning? Jodå, men inte fullt ut. Ännu... Skulle vilja att dom blev precis som jag tänkte mig innan jag går igång på allvar.

Vad tycker ni? Fina, va?

05 januari 2008

Hilfe! Help! Hjälp!

De två randiga vantarna är nästan klara. Jag är halvnöjd.
Nu vore det roligast om mottagaren sa "Å, så bra utan tummar! Vad ska man med dem till?!" men det är inte troligt.
Så nu måste jag ge mig på dem, och det känns lite oöverstigligt. Hur gör man, egentligen?

Jag är förväntansfull och längtar till det färdiga resultatet. Är inte ni?

02 januari 2008

Nytt år betyder nya saker att sticka

Efter en mycket stillsam julhelg och ett ännu mer stillsamt nyår är det dags att att ta tag i stickor, härvor och nystan.

Har varit sjuk och då blir det inte mycket stickat. Jag är på gång att avsluta mitt första vantprojekt. Resultatet känns inte riktigt bra, men det är mitt första par...

Nåja, ville bara säga Gott nytt år och påminna oss alla om att övning ger färdighet och att färdighet betyder färdiga projekt. Mitt nyårslöfte är att jag ska slutföra alla projekt som påbörjas under 2008. Om jag lyckas? Det kan du vara säker på. Blyga killen lovar bara sådant han kan hålla.