19 april 2008

Med skammens rodnad på kinderna

Hej! Jag vet. Jag skäms. Under nästan en månad har det hänt väldigt lite här. Låt mig förklara innan ni tror att jag lagt upp stickorna på hyllan, lämnat stickgemenskapen eller trasslat in mig i någon ful fisks garn.

Så här är det. Jag håller på med världens tråkigaste stickning. Jo, det är så. Ingen har någonsin varit tvungen att sticka något så tråkigt som jag gör just nu.

Ni anar inte vad skönt det hade varit att kunna beskylla någon annan för problemet. Ni vet det där beteendet som är så vanligt på många arbetsplatser. Men, jag kan inte det. Jag har kommit på mönstret själv, valt garnet själv och vet inte riktigt hur det här ska sluta. Ångest är bara förnamnet.

Har läst om UFOs i sticksammanhang. Lockande? Skojar ni...

Har dessutom en beställning på en dragspelsbasker i härliga färger som bara väntar på mina uttråkade fingrar. Vad ska jag göra? Ge upp?

Tack för att ni kommer hit och läser och jag kommer att skärpa mig. Nu ska jag göra färdigt den där otroligt tråkiga mössrackar'n. Sedan ska jag bara sticka sådant som jag vet blir snyggt.

Vi ses snart. Märker medan jag skriver att det här var bra terapi. Tack för att just du lyssnade.

4 kommentarer:

Dödergök sa...

Oj vad jag känner igen mig i det där. Senast igår startade jag en ny sk. rolig stickning istället för att avsluta någon av mina sk. mindre roliga stickningar. Men det bästa är nog att inte ha allt för många projekt på gång samtidigt. Man blir lätt lite splittrad och stressad av det. Allt beror nog på hur bra karaktär man har. :)

Kamilla sa...

Åh, jag vet hur det är, jag själv har alltid mellan 10 och 20 projekt på gång för att jag ska kunna variera, men då blir de mindre roliga projekten alltid liggandes.

Marika sa...

Ja, här är det en till som känner igen sig.
Stå på dig, och tänk på den lockande dragspelsmössan för att nå målet.

Anonym sa...

Det var ju skönt med ett livstecken från dig.Alla hamnar vi någon gång i stickningens liksom gråväder, och då finns det bara en sak att göra, sticka på,hålla ut och göra klart.
Ser fram emot en bild på ditt tråkiga alster sedan, resultatet kanske blir bra trots allt.