11 maj 2008

Multigrön basker

Här är den! Den sedan länge utlovade baskern. Jodå, Blyga killen är nöjd. Visst blev det bra med det här Visjögarnet som ändrar färg?

Den här typen av baskrar kommer jag att få beställningar på. Det är jag helt säker på.

Då var det dags för något nytt igen. Just nu lutar det åt något som jag aldrig gjort tidigare...

Vi får se om Blyga killen blir Modiga killen...

13 kommentarer:

Kamilla sa...

Jättesnygg basker, jag är lite sugen på att göra en dragspelsbakser själv, men har kommit på att jag inte passar i basker så jag vet inte vad jag skall ha den till (:

Blyga killen stickar sa...

Om vi säger så här; jag passar inte heller i basker. Däremot är det väldigt roligt att ge bort en basker som jag tycker om, eller någon som tycker om mig tillräckligt mycket för att ta emot den som en gåva.

Vad jag försöker säga är alltså; sticka en basker. Använd den själv eller ge den till någon som du tycker skulle passa väldigt bra i din skapelse.

toveb sa...

Jag blir så nostalgisk när jag ser den! Minns hur jag tvingade min dåvarande pojkvän att köra mig till Östergötlands ullspinneri nere i Ödeshög under tidigt 90-tal. Baskern var en av de första sakerna jag stickade i deras underbara Visjö-garn. (Det blev också en guernsey till pojkvännen och så gick det som det går när man stickar till sin pojkvän...)

Ska du outa dig!? :-)

Aja sa...

Kanon snyggt. Har själv stickat en mössa i samma teknik och tycker det blir en kul effekt med dragspel och visjögarnet som skiftar i nyanser. Varför inte utöka repertoaren med pulsvärmare eller benvärmare : )

Blyga killen stickar sa...

Toveb - Outa och outa... Jag vet inte det. Visst finns det tillfällen då jag tror att omvärlden är redo för en blyg kille som stickar, men frågan är om jag är det. Men, om det blir av lovar jag att du ska bli den första att få veta det.

Aja - Pulsvärmare och benvärmare. Pulsvärmare har jag faktiskt provat på, men jag ska göra ett nytt försök. Benvärmare har jag inte ägnat en tanke åt, men jag ska kolla runt på bra idéer. Tänker tuffa till mig något när det gäller mönster och färger. Tack för tipsen!

Tvärslå sa...

Den blev skitsnygg, va duktig du är :)
Jag har skaffat mönstret och garn har jag men har inte kollat på det än, är rädd att jag ska ge mej in på den och inte fatta och sen kasta bort alltihopa.
Jag ska ta det när jag är RIKTIGT sugen så jag inte ger mej.

Annika sa...

Jättefina färger!

Må så gott! Annika

Pelin sa...

Snyggt med ett flerfärgat garn till det baskern. Alla "blubbar" blev ju nästan mörka, tänka sig;)

Det är hög tid för att bli modig. Tycket jag:)

toveb sa...

Aha...med "modiga killen" menade du kanske ett nytt spännande stickprojekt med en ny svårighetsgrad? :-)

friskyfrog sa...

Vilket häftigt garn! Nu fick det där konstiga mössmönstret en helt ny dimmension:)

Anonym sa...

Jamen den blev ju hur snygg som helst !Det är läckert med garner som skiftar färg också är det ju så kul att sticka med.Själv stickar jag just nu på ett längre projekt, när det är klart ska jag sticka korta kula saker
igen.Ser fram emot resultatet av vad Modiga killen kommer att hitta på.

Luna

bara Lova sa...

Jag håller också på att sticka en sån där nu och jag är väldigt förtjust i modellen. Fint med färgskiftningarna.

Mian sa...

Fräsch! Var hittar man mönster till en sådan