13 oktober 2008

Hur länge är man nybörjare?

Såg i min presentation att jag började sticka 2006. Jag kallar mig nybörjare. Hur länge är man egentligen nybörjare? Finns det några särskilda krav på erfarna stickare?

Så mycket vet jag att man inte räknas som van stickare när man överlämnar stickningen till en sambo när maskorna behöver hjälp att komma tillbaka på stickorna och man är inte heller van när man behöver tolk för att tyda beskrivningarna. Egentligen tycker jag inte det spelar någon roll då jag menar att stickning är alldeles för roligt för att kategoriseras.

I Blyga Killens värld spelar det ingen roll vad man stickar - det viktiga är att man stickar!

10 kommentarer:

Dockmamman sa...

Jag håller med dig, det är huvudsaken man har en stickning/Ha det så gott

HELENA-RUTAN sa...

Bra fråga.. Jag har också grubblat på hur länge man är nybörjare. Jag har bestämt att när jag är klar med nästa par sockor så kan jag nog inte räkna mig som nybörjare, fast jag kan fortfarande inte plocka upp tappade maskor och mönsterläsning är jag inge vidare på. Jag kanske måste tänka om då? Jag började sticka på allvar i somras...

Catarina sa...

Håller med dig fullständigt! Det har INGEN betydelse hur avancerad man är...stickning är som balsam för själen vart man än befinner sig på "skalan".

Trollmamma sa...

Roligt o se dina fina verk o Grattis till att killen kommer bli man!
Detta med nybörjre är ju svårt det är finns ju så många olika kategorier. Jag är inte nybörjare men jag är nyfiken o gillar att hela tiden utvecklas det går ju att lära sig nytt hela tiden o då kan man ju en hel del o nybörjare är man inte då men i utveckling !
ha en bra dag !

SUSANNE sa...

Härligt med en kille som stickar! Länkar dig och hoppas att fler män/killar får upp ögonen för hur rogivande och tillfredsställande det är. Min man vill men tyvärr tror jag att det är ett hopplöst fall *s'

Paulina sa...

ja den definitionen är svår. Jag har stickat sedan jag var tio (är arton nu) och kan det mesta men jag skulle fortfarande kalla mig för nybörjare. Mycket för att jag är sämst på att sticka med flera färger, men ändå. :P

TomTom sa...

Jag stickade en Lovikavante i syslöjden på mellanstadiet.

Det gick ganska bra och jag fick beröm: duktigt! När jag hade trätt upp tummen och nästan hade gått i mål gick det långsamt upp för mig... JAG SKULLE STICKA EN VANTE TILL! Jävlar så trist.

... så jag repade up hela vanten. Garnet blev vackert lockigt där det låg på bordet. Syfröken var inte nådig. Skitsur, blev hon.

Sedan dess har jag funderat på att ta upp min stickning.

Finns det andra killar som vill? Sticka.

Gärna i Sthlm, så kan vi ha sticksammankomst!

Mejla mig! tomsthlm@hotmail.com

Linda sa...

Hej! Inget att vara blyg för att man är kille och att man stickar! Jag letar just nu efter killar i 25-års åldern som kan sticka. Det är till en reklamfilm som ska spelas in i mitten av november. Är någon på denna blog intresserad eller känner någon som kan va intresserad??

Maila mig då gärna på lindasfirma@gmail.com

Vänligen / Linda

Blyga killen stickar sa...

Reklamfilm för män under 25. Kul initiativ. Då jag inte tillhör målgruppen uppmanar jag verkligen alla andra killar att ställa upp.

Trassla ut ur era garnnystan och maila ert intresse.

Kom igen nu!

Cecilia N sa...

Om man stickat en spetssjal så är man nog inte att anse som nybörjare.

Att behöva hjälp med att tyda en beskrivning kan ju ha mer att göra med en otydlig beskrivning än med ens egna bristande erfarenhet.

Skoj att hitta hit!