16 maj 2009

Grå sjal

Det här ska bli en stor slätstickad sjal i ullgarn som jag stickar från nacken och neråt, med utlägg på varje rätstickat varv.
Nu håller jag som bäst på och funderar på hur man kan avsluta sjalen med någon bård eller kant eller mönsterstickning. Jag har sett Brooklyn Tweedes bebisfilt med vågig kant. Något sånt skulle kunna vara fint och de mönster jag har sett ser inte svåra ut i sig, men jag har inte riktigt klurat ut hur jag ska göra när jag ökar på vartannat varv. Stickar man mönster där med?

3 kommentarer:

HELENA-RUTAN sa...

Vá nice!
Utlägg? Jag tycker sjalar kan vara lite tråkiga att sticka eftersom man oftast börjar på minsta stället och ska öka hela tiden. Tvärs om är ju mycket roligare, men jag har inte hittat nåt bra mönster.. Men kan du förklara lite vad du menar med utlägg?
(Jag har stickar ca ett år så jag kan inte allt..)

Anonym sa...

Snälla kan du inte blogga lite oftare.Själv har j försökt starta min egen blogg... Så ivrig på vad du har på g. Duktig e du oxå. Du inspirerar mig.Tack!!!!!Esin

Anna-Karin sa...

Det blir säkert bra att göra en sån kant. Som jag fatter det plockar man upp maskor runt om och stickar vågmönstret runt, runt. Det kluriga är väl hur amn ska göra i hörnen. På filten finns ju ett 90graders hörn, precis som i botten på en sjal, det kluriga blir väl att tänka om till de spetsigare hörnen i "toppen".