16 juni 2009

Bra presenter

Ännu en grå yllesjal är färdig, men jag har inte blockat den multifärgade i sockgarn tidigare, så nu fick de samsas på en säng i det ärendet.
Längst ut blev det - precis som förra gångerna - en bård i feather and fan-mönster, men i ett mörkare grått garn.
Jag har använt samma mönster till de olika sjalarna. Det blev en enkel, snabbstickad sjal med schyst resultat.
Jag har redan börjat på en vit, men med lite annan variant på mönster.

Jag har börjat uppifrån med slätsitckning, och eftersom feather and fan-mönstret som jag använder har enm mönsterrapport som går över 18 maskor så har jag börjat sticka mönster när jag kommit upp i något som är delbart med 18, minus kant- och mittmaska. Enkelt när man väl förstår hur.

8 kommentarer:

Maria sa...

Kul med en stickblogg skapad av en kille! Det är lite synd att det inte är helt "accepterat" att män stickar. Jag jobbar dock med barn och ungdomar och där stickar killarna för fullt, utan att bry sig om eventuella negativa värderingar. Det är härligt att se! Den grå sjalen gillar jag mycket!

Anonym sa...

Ännu ett fint alster! Jag tycker den mörka kanten var jätte fin. Jag håller med Maria om att det är så synd att det inte är accepterat att män stickar. Förr i tiden var det ju män som gjorde fiskenäten!

Anna-Karin sa...

De blev ju superfina! och randningen blev bra fast det blev långa varv. Hur har du gjort i överkanten/ytterkanten på varvet? Är det "bara" ökningshål eller är det mer avancerat?

Anonym sa...

Nej men va kul att hitta din fina blogg!! Haha..tuffa killar...vilka fördomar vi har vi människor...eller?

Har ingen egen blogg...nu (hade) men ändå!

Jag vill lära mig sticka men kan inte eller tror inte jag kan.

Ja hur kul var denna kommentar...egentligen??

Trevlig Midsommar!!!

Elie

Blyga killen stickar sa...

Men, vad roligt! Nya läsare, glada tillrop och bekräftelse som heter duga. Tack så hemskt mycket!

Maria - Roligt att du uppskattar min blogg. Kul att se att den nya generationen har en annan uppfattning. Keep up the good work!

Anonym I - Jag gillade också effekten med den något mörkare kanten. Fisknät? Undrar om man skulle göra en fisknätssjal? Hmm...

Anna-Karin - På varje rätvarv har jag inlett varvet med två räta och ett omslag. Inte så komplicerat med andra ord. Lycka till!

Anonym II - En riktigt kul kommentar blev det... Har jag lärt mig sticka kan alla göra det. Jag lovar.

Trevlig midsommar på er också!

Cristina sa...

Helt underbar kontrast med den mörka kanten mot den ljusare grå. Riktigt läcker. Kanske korpar idén framöver ;). Och du, min före detta var en hejare på symaskin och baka limpa.
Cristina

Kattis sa...

Oj vad snygga sjalar du gör! :)

Anonym sa...

Hej!
Jag tittade in och tycker det är kul med stickande killar, och helt självklart egentligen! Jag håller på att lära min 7-årige son att sticka. Fina sjalar du gör! Det verkar annars inte finnas särskilt mycket snygga herrplagg bland stickbeskrivningarna. Jag själv letat som en dåre för att försöka hitta något att sticka till min man.

Varma hälsningar

Anneli