06 januari 2010

Lyssna på radio för bövelen!

Jag och min fru satt idag och stickade samtidigt som vi lyssnade på P1 och programmet Syjuntan. Den här gången handlade det om manlighet och handarbete. Ett mycket bra program som jag rekommenderar alla att lyssna på.

Jag kände igen mig i stora delar av det som återgavs. Det bästa med programmet var att jag kände mig mer som Stolta killen än som Blyga killen efter programmet.

Därför skickar jag ett tack till redaktionen för Syjuntan som belyste det just jag håller på med.

Är inte det public service när det är som bäst?

10 kommentarer:

Cecilia sa...

Blyg och stolt, kanske?
Kul om det blir alltmer självklart med män som handarbetar. Jag har en son som knypplar och virkar och ingen av hans kompisar säger något om det...än, iaf!

Paradiset Kaos sa...

Du ska vara blyg(eller inte blyg) och stolt.
Det är bara roligt att det finns killar som handarbetar.
Det är ju egentligen konstigt att om en tjej börjar med träslöjd och gillar det och fortsätter så är det ingen som höjer ögonbrynet särskilt mycket.

Trollmamma sa...

Jag lyssnade på programet det var mycket intressant !

Anna sa...

Lyssnade också på programet! Härligt att se att det finns killar som stickar, och att det alla ser det som "töntigt tantgöra" Sticka är ju faktiskt både roligt och avslappnande! Du ska var stolt! Jag känner mig lite stolt att det finns sådana som dig!

Carina sa...

Hej,

Är redaktör för Nyhetsmorgon i TV4. Kan du kontakta mig tack. Vi söker män som stickar. Tack på förhand.

Carina 08-459 43 80

Gila sa...

Kul blogg!!

Anonym sa...

Jag hörde programmet. P1 har verkligen producerat ett intressant program. Tycker du ska vara nöjd med att du stickar jag vet många killar som vill och har lärt sig.

Caprifool sa...

Förträffligt program. Jag håller med. Sen finns det ju lite podcasts i ämnet med.

Anders sa...

Hej Blyga killen!
Jag brukar också sitta och sticka tilsammans med min sambo, samtidigt som vi lyssnar på P1 (när vi någon gång är lediga samtidigt). Det är härligt att läsa din blogg..det är ingen av mina polare som stickar, man känna sig lite ensam om intresset. Fast jag har ju min kära sambo Sirpa som också är stickfreak.
Hälsningar
Anders

Blyga killen stickar sa...

Det är ett riktigt kanonprogram och jag hoppas att det kan bidra till att fler provar på att handarbeta.

Det finns många fördomar om män och handarbete och som ni vet är jag ingen bra förebild då jag valt att vara anonym, men visst är det kul att många följer det jag skriver och det jag producerar.

Ni har redan sett att jag fick en fråga av TV4, men inte tordes jag ringa till dom inte.

Anders - Riktigt roligt att det finns fler som är som jag själv. Hoppas du har det bra och visst stärker det relationen till den man lever med. Min fru är inte bara min livspartner - vi delar en hobby också!