19 april 2007

Bryt mönstret

Då var det gjort. En mössa med mönster. Ganska nöjd faktiskt, även om det var lite krångligt med alla trådar som måste fästas. Finns det något fiffigt sätt att sticka mönster när man stickar på rundsticka, så att man inte behöver börja på ny tråd varje varv?
Garnet är som vanligt Morjärvgarn (om än tretrådigt istället för tvåtrådigt) och mönstret är inte krångligare än ett rutat papper och en schysst penna.

Historien bakom mössan är egentligen mycket mer intressant. Jag har en god vän som berättade att hon fått en kommentar om sina dödskallemärkta strumpor. Tydligen finns det en åldersgräns på vilket mönster strumpor får ha. Gjorde därför den här mössan till den goda vännen för att stödja det lite ungdomliga upproret.
Det vore lite konstigt om Blyga Killen inte stödde alla som vill bryta mönstret lite grann, eller hur?

Tack för alla kommentarer! De värmer gott. Minst lika bra som stickade mössor!

6 kommentarer:

myrkyr sa...

Fler som gillar skallar hittar du bland annat här så du och vännen din är inte helt ensamma. ;)

Och gillar du kommentarer tipsar jag om att ändra så fler än folk med googel-konto kan kommentera. =)

Blyga killen stickar sa...

Hej! Kul med fler dödskallefantaster. Ska genast gå dit och kolla.

Tack för bloggertipset. Skall åtgärdas omgående.

Strumpstickan sa...

Jag har också tänkt på det där och kanske man kunde vända och liksom sticka fram och tillbaks men jag har inte provat...

lillstrumpa sa...

Snygga mössor du gör!

Apropå trådarna kan du väl bara låta tråden "löpa tillbaka" på baksidan eftersom det inte är så stort avstånd som mönsterfiguren tar upp i det här fallet? Det bli ju lite dubbeltjockt precis vid figuren, men det borde funka tror jag?

Dandelion sa...

Du är riktigt duktig, själv kämpar jag på och försöker o försöker med div stickningar, en o annan blir väl okej men resten vilket är en massa blir alltid upprepat igen.
Kul att du släpper igenom en annan på kommentarerna ;)

Britt-Marie sa...

Har samma problem med trådarna som du.
Kul med döskallar, känner en hel del "vuxna" karlar som är tokig i mössor, vantar mm med döskallar för att inte tala om mina barnbarn.
De ska få en döskallegardin till hösten.

Killar som handarbetar är vanligare än man tror speciellt bland nattarbetare i alla yrken. Min fd svärfar broderar mängder med tavlor, svåra och han är snart 80 år.
Kram och jag återkommer gärna till din sida.