24 maj 2007

Uppriven och krullig - igen

Nej, det gick inte. GDSGD-projektet har nu rivits upp igen. Bokstäverna blev för stora, trådarna för åtdragna på avigsidan. Jag gav upp och har gett mig på en ny variant med mindre bokstäver och återkommande mönsterstickning i det röda garnet. På så sätt undviker jag kanske det hopdragna.

Har också en ny gulrödsvartrandig mössa på avigan på gång.

5 kommentarer:

Anonym sa...

När jag ska sticka något mönster som inte är så återkommande och tråden måste löpa långa sträckor innan den stickas in igen så brukar jag sno den ett varv med jämna mellanrum med den andra så att den hålls in på baksidan.
//Klockarbarn

Blyga killen stickar sa...

Jo, jag har testat det, men någonstans måste det ha blivit fel. Nu stickar jag runt, runt med mönsterfärgen. Kanske kan det hjälpa.

Anonym sa...

Jag kanske var lite otydlig. Jag tar då med mig tråden hela varvet runt. Jag vet inte heller hur man får till det annars om man inte låter mönstertråden följa hela varvet.
Jag tror det finns en teknik som heter intarsia, som man bara gör mönstret så att säga, men jag fattar inte hur det går till och då har jag ändå stickat LÄNGE. Sök på det ordet om du inte har gjort det förut så hittar du nog något om tekniken.
//Klockarbarn

Annika sa...

Jag blir så glad (!!!) när jag läser din sida,,,,! Har aldrig stött på någon stickkunnig (eller som ens försökt) manlig person - men jag hoppas verkligen du fortsätter och utvecklar din otroligt kreativa sida vad gäller stickningen!! Kämpa på och Ha det gott! Mvh Annika

Blyga killen stickar sa...

Tack Annika!

Det är jätteroligt att få dina uppmuntrande ord. Jag tycker själv att det skata går framåt och att det fortfarande är väldigt roligt. Jag kommer aldrig att bli en virtuos, men det viktiga är att jag själv tycker det är roligt och om det underhåller och inspirerar andra är det bara roligt.

Innan jag startade bloggen trodde jag inte att det fanns så många människor som ville hjälpa till, stötta och ge idéer. Fantastiskt. Tack igen!