29 november 2007

Beställningsjobb

Nu ska ni få veta något... För en tid sedan stickade jag en mössa till en medlem i min släkt. Han gick omkring som en helt vanlig man när en kvinna i hans bostadsområde frågade var han köpt sin mössa. Han berättade att han fått den och att han kände till att det fanns lite blyghet bakom alstret. Kvinnan ville ha en likadan. Hon skaffade garn och överlämnade några nystan till honom och nu har jag fått dessa.

Jag håller alltså på att sticka en mössa åt en människa som jag inte är släkt med som, trots det, tycker det är värt att gå omkring på stadens gator och torg med en mössa som jag gjort. Otroligt roligt för Blyga killen.

Innan jul ska jag också försöka hinna skapa lite andra saker. Tänkte helt enkelt göra några julklappar. Jodå, Blyga killen kommer att sitta på fler huvuden, händer och halsar efter julaftonskvällen.

5 kommentarer:

Tvärslå sa...

Grattis :) Jätteroligt, betyder det att Blyga killen kommer avslöjas på julafton ?

Blyga killen stickar sa...

Icke, sa Nicke. Ingen Oblyg kille på julafton. Steget är långt till offentliggörande av identitet. Ni anar inte människors inställning till män som stickar. Det är allt fler som vet att jag stickar, men att ta nästa steg och berätta att jag är Blyga killen finns inte riktigt på kartan för tillfället.

Jag hoppas att jag ska bli Modiga killen när det gäller min stickning. Jag jobbar på det.

Britt-Marie sa...

Jag förstår om du är stolt men tänk på att du har fått oss andra också att börja sticka mössor.

Emmas dagar sa...

Vad roligt!:-)
Vad snygga grejjer du stickat!

Linda sa...

Wow - vad roligt! Och imponerande att du stickar så mycket till andra. Själv vill jag mest sticka till mig själv - även fast jag inte direkt har behov av allt...