27 februari 2008

Blyga killen tar sig ton

Nu ska ni få höra ett och annat från Blyga killen. Jag sitter fast i mönstervalsträsket. Jag är trött på att det är så lätt att hitta mönster som verkar vara anpassade till tantiga tjejer med lätt töntiga krav på hur modern stickning ska se ut! Puh... Då var det sagt. Jag vill hitta moderna mönster anpassade för moderna män med god smak. Puh... Nästa Blyga killen sanning är ute på nätet.

Innan någon sätter stickan i fel maska vill jag vara noggrann med att säga att jag vet att smak inte är något statiskt och jag är lika medveten om att det inte finns några rätt eller fel när det gäller smak. Jag är en så kallad open minded knitter. Det vill säga att jag tycker att det mesta är rätt, men det är inte alltid det jag gillar.

Snälla. Bevisa att jag har fel. Hjälp mig hitta något roligt som är anpassat för en man i tiden. Stickning borde vara för alla och det måste finnas mönster som jag vill sticka. Hjälp mig!

13 kommentarer:

Marika sa...

Det är ju svårt att veta vad du tycker är snyggt... men kolla in Brooklyn Tweed, han gör alltid riktigt snygga grejer.
http://brooklyntweed.blogspot.com/

Blyga killen stickar sa...

Tack Marika!
Härligt med snabb respons. Visst, det är svårt att veta vad jag gillar. Jag vet knappt själv.. Ska kolla upp dit tips. Återkommer

Lillemor sa...

själv gillar jag ravelry-forumet www.ravelry.com man hittar massor med länkar till gratis mönster, och massa andra mönster och modeller som visserligen inte är gratis men som man kan inspireras av.
Hittade bland annat en halsduk där som i en modifierad form har blivit tribalspindelvantar.

Mia sa...

Hej blyga kille! Den här gillar jag: http://shop.interweave.com/store/Cobblestone-Pullover-P226C39.aspx

Anonym sa...

Kolla "Son of Stitch n' bitch" av Debbie Stoller. där kanske finns något

Barbro

Elena sa...

Det är svårt det där med smak... men en designer som kommer att tänka på och som jag uppmärksammat för hans moderna killdesigns är Ryan Marnell. På hans webbsida Coll Boys Knit http://coolboysknit.com/designs.htm kan man bland annat hitta tre designs som också publicerats i knitty.com. Speciellt Revolution tycker jag är speciell. Min man däremot tycker att den är extrem...

Monica sa...

Vågar påstå att din känsla inte är manlig... den är universell för alla som gillar att utvecklas i det man gör. Här finns en sida som har massor av olika mönster http://www.knitty.com/archiveWRAPS.html
Vogue har stickmagasin som ibland innehåller helt oväntade saker, kolla på pressbyrån.
Bonniers stora stickbok innehåller fantastiskt bra material om du vill skapa mönster själv.
Och här kan du hitta manliga kamrater http://www.menknit.net/main.html

Lycka till!

Queen Mudd sa...

Det finns fler böcker i ämnet:
The Knitting Man(ual): 20+ Projects for Guys av Kristin Spurland, Knitting with Balls av Michael Del Vecchio, Guy Knits: Sweaters & Vests och Never Knit Your Man a Sweater (Unless You've Got the Ring)av Judith Durant.
Jag har inte läst böckerna själv men de kanske kan vara bra. Be ditt bibliotek köpa in dem så slipper du kasta pengarna i sjön själv ifall inte böckerna är så bra.

Blyga killen stickar sa...

Oj, oj, oj! Vilken härlig respons och vilka fräcka länktips. Några hade jag glömt bort och några var helt nya. Spännande....

Tack för hjälpen. Jag återkommer med förslag på vad som ska göras på Blyga killens stickor. Blir det bra?

Monica sa...

Väntar med spänning :-)

Eldstickan sa...

Hej! Kolla in Cornelia Hamiltons stickböcker en amerikanska som bor i Sverige sen länge. Hon har egen affär i Mariefred och postorder. www.hamiltondesign.biz
Eldstickan ;o)

Jag håller med det finns mycket fult i stickvärlden...;o)

Medea sa...

Jag tycker också det är svårt att hitta snygga, tuffa grejer att sticka till killar men nu fick jag ju också tips på en del. Ska bli spännande att se vad du sätter på dina stickor framöver.

Paulina sa...

jag älskar garnstudio.se speciellt till killkläder, min pojkvän bönar och ber om nya tröjor därifrån hela tiden. sök på kategori herr och sökord "tröja" så ska du få se mina favoriter. huvtröjan med den svarta randen och den bredrandiga grå tröjan, den stickas för fullt just nu.
För övrigt har jag försökt lära min pojk hur man stickar och han har kämpat och kämpat men på något underligt vis är det alltid dubbelt så många maskor på nästa varv. keep up the good work!
kram Paulina