28 november 2008

Stillheten är avig och rät

Tro inte att jag beklagar mig, men den här hösten har varit fylld med så mycket annat än stickningen. Å vet ni vad det värsta är? Det borde vara precis tvärtom.

Jag tror inte jag är ensam om att välja bort sådant som är roligt så fort det blir mycket att göra på annat håll. Visst är det konstigt? När man behöver stillheten och koncentrationen som stickningen ger - då väljer man bort den...

Nu har jag fått beställningar på stickade saker. Det ger mig inte motivationen tillbaka. Den har aldrig varit borta, men nu väljer jag stickningen.

Har jag lärt mig något? Massor. Nu kommer stillheten tillbaka och livet blir något mer balanserat. Tänk att några aviga och räta maskor kan ge det perspektivet på livet...

Nåja, ett alltför filosofiskt inlägg utan egentlig koppling till stickning är på väg att ta slut. Jag lovar er att den här typen av inlägg inte kommer att dominera min blogg i framtiden.

Halsduken blir riktigt fin. Den var tänkt som en julklapp, men nu kommer den att pryda en nacke mycket nära min egen...

5 kommentarer:

Monita sa...

Jag förstår precis vad du menar. Jag väljer också bort stickningen (och det mesta annat som får mig att slappna av) när allt kör ihop sig. När det finns en massa måsten så har man inte tid för det som kryddar tillvaron lite. Men nu har jag lite julklappar att knåpa ihop så stickningen hamnar längre upp på prioriteringslistan. Lycka till med dina aviga och räta!

Samtal från min trädgård sa...

Du skriver så otroligt bra kring detta, och visst är det bra att kunna vara lite filosofiskt emellanåt, man behöver en ventil antingen man gör det via ord eller via stickningen eller något annat som man mår bra av.

E-zignz /Z sa...

Ja, tänk vad avigt det kan bli med det som känns rätt... Det är inte bara en gång som den situationen har inträffat, men det gäller att tasig tid. Svårt, men behövligt.

Ammis sa...

Du har fått en utmärkelse på min blogg. Har tittat in här lite då och då men inte fått tummen ur och lämnat någon kommentar, vet dåligt av mig.

Linda sa...

Förstagångsbesökare och flippade lite bland tidigare inlägg. Den där "dragspelsbaskern" var ju helcool! Vilka fäger!
Själv är jag nybörjare, men gick igång på jordgubbsmössor. Gjorde en hel hög (innan jag fick till storleken...).
Lycka till med dina vidare verk! Hoppas du får en lugn och go jul där du kan sitta med stickorna! :o)