21 december 2008

Hantverk har inget kön

Så var det dags för en dragspelsbasker igen. Efter att ha knepat, knåpat och knorrat har jag lämnat min murriga halsduk till UFO-gänget...

Baskern är precis påbörjad och man vet aldrig. Kanske är den färdig redan till jul och då blir det en extra julklapp till någon jag tycker om. Säg inget då jag vet att hon är väldigt nyfiken då det gäller sina julklappar.

Var i en garnbutik i lördags och diskuterade manlighet, stickning och mod. Jag förstår inte varför det för vissa män upplevs som lite av tveksam handled att sticka. Jag antar att det handlar om normer, traditioner och fördomar.

För mig är stickning mycket löst kopplat till ett visst kön. Nu är jag inte så novis att jag inte förstår att det är långt fler kvinnor än män som stickar och att det omvända gäller när det gäller slöjdande i trämaterial. För mig är stickning ett hantverk som oavsett kön kräver intresse, vana och tålamod. Vad det har med kön att göra kan inte jag riktigt ta till mig.

Nu kommer jag att blogga mer då jag äntligen tagit mig vidare från det i sirap sittande stilleståndet. Jag hoppas ni fortsätter titta in. Låt mig säga så här; det kan vara väl värt ett besök.

3 kommentarer:

Marika sa...

Skönt att du kommit ur stilleståndet.
God Jul!

Paulina sa...

Välkommen ur sirapen!
och God jul :)

Caprifool sa...

Sirap och garn = bad combo!