07 maj 2010

Sjal - garn - sjal igen

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och då får man göra om - och istället göra rätt.


Kommer ni ihåg den här sjalen? Den blev färdig för ett år sedan, men nu har den, likt en fjäril, omvandlats. Den har kläckts ur sin puppa och är nu på väg att bli försommarens allra vackraste fjäril. Nåja, det där blev en liten överdrift jag alldeles säkert får riva upp.

Apropå riva upp; jag kan rekommendera upplevelsen. Kanske kan man säga att det är ekologisk återvinningsstickningens innersta väsen vi får ta del av?

Även ett otränat öga kan se att sjalen inte är riktigt färdig, men jag tycker den har sin charm. Det är min fru som färgat garnet och ger sjalen ett liv som jag går igång på. Hon är duktig, min fru.

Stöddiga Killen sträcker stolt på sig och återkommer med den slutgiltiga versionen. Dessutom har jag hittat ett projekt som inte har det minsta att göra med sjalar. Blyga Killen går 2.0 kan man kanske säga...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men nu blev jag ju nyfiken. va har du nu hittat på. . .

Renée sa...

Roligt att hitta på något nytt, ska bli kul att se vad du gör för något!

Cecilia sa...

Hålla oss på halster...?! Blyga killen 2.0...Nu är jag bra nyfiken! :-)

Saras pyssel sa...

Spännande att se vad det kan innebära... :-)

Caprifool sa...

Jag gillar faktiskt att repa upp. Hör till på något sätt. För att kunna rätta till, återanvända, förbättra....

Ing-Marie i Säter sa...

Repa upp! Jag har repat upp en tröja för andra gången. Stickad i dyrt härligt Vålbergarn. Men den tredje versionen blir nog bra tror jag. Man kan ju se det som att det blir billigt att använda garnet flera gånger.....

Helena sa...

Blyga killar som stickar så avancerade mönster behöver inte vara blyga. Otroligt vackra stickningar! Jag har som många andra lärt att det är bättre att repa upp om man inte är nöjd, än att gå och irritera sig. Det finns ju massa gratis mönster på internett, beundrar dom som hittar på egna.
www.helena2.net

Trollfägn sa...

Jaaa den däringa shalen har jag letat mönster till som en galning - vill ha den där avlånga formen som du fick till med den första schalen som du visar. Har du mönster till den?
Tez

Pysselfarmor sa...

Vad skoj att jag hittade din blogg. Min allra äldsta bror (jag har fem stycken) - han är 75 år nu - stickade som attan till sina två döttrar på 60-talet. Det var väldigt ovanligt kan jag säga....ett och annat ögonbryn höjdes. Invecklade mönster gjorde han också -utan beskrivning. Han var nog dåtidens Kaffe Fassett. Mamma var dock mäkta stolt..jag vet inte egentligen vad pappa tyckte...förmodligen sa han hmmmmm. Nu är din blogg en av mina favoriter...ser att det är många som gillar den.

Monicaslivsstil sa...

Underbara sjalar och härligt med karlar som stickar. Tony Irving är ju en ivrig stickare och det finns säkert fler som sitter hemma "på kammarn" och stickar.

Blyga killen stickar sa...

Annika - Du ska snart få se...

Renée - Det blir något jag aldrig gjort förut.

Cecilia - "Den som väntar på något roligt väntar..."

Sara - Jajamän.

Caprifool - Det ligger något i det du skriver. Hellre rätt och använd än nästan rätt och ett UFO.

Ing-Marie - Ekonomisk stickning är också bra stickning.

Helena - Avancerad stickning vet jag inte om det är, men däremot märker jag att jag utvecklas och någonstans är det därför jag stickar.

Trollfägn - Jag ska kolla i mina högar. Skicka ett mejl så ska vi se vad jag kan göra.

Pysselfarmor - Roligt att höra din berättelse. Jag har också en stolt mamma och det är hon som ska få mitt nya projekt. Inspirerande att läsa dina rader.

Monica - Jag vet att det finna många killar som stickar och ännu fler som skulle tycka om det om dom prövade. Konstaterar dock att Mr Irving är mer dansant än vad jag är.