04 november 2007

Blyga killen har inte varit lat, men tyst...

Lathet är inte det arv min mormor lämnat efter sig, men på något sätt har jag inte lyckats redovisa för er vad jag gjort den sista tiden. Jag hade bestämt mig för att sticka något till mig själv. Det blev en halsduk i grått. Ni vet en sån där modern variant som jag kan vira flera varv och som kan knytas på allehanda sätt. Jag tycker den blev snygg, även om det blev lite enahanda stickning. Garnet är Morjärvs tre-trådiga ullgarn. Ett väldigt trevligt material som rekommenderas till er alla.
Nästa verk av blyga killen blev en mössa - många mössor har det blivit, men jag tycker det är roligt... Den här gången försökte jag mig på att sticka ett enkelt mönster där det grå fick ge vika för det hjortronfärgade garnet. Gillade färgkombinationen. Den nedre kanten ska vikas in. Här tänker det inte frysas om några öron!

Känner jag Blyga killen rätt kommer det att bli fler alster med den här färgkombinationen. Med andra ord - Blyga killen har inte varit lat, men tyst. Nu blir det ändring på det.

Kom att tänka på Mormor så här i Allhelgonatider. Jag tror hon varit glad och stolt över vad jag gjort. Det värmer mer än halsduk och mössa.

8 kommentarer:

Sofie sa...

Ska du inte sticka ett par vantar till din halsduk och mössa? Tumvantar är faktiskt inte så svårt ens för mig som är mönster-analfabet :)

Blyga killen stickar sa...

Är du synsk, eller? Jag har verkligen funderat på om det skulle bli nästa projekt. Just tumvantar känns aktuellt. Verkar gripbart även för mig. Tack för det moraliska stödet.

Anna sa...

Hej, spanade på knitty.com, hittade detta mönster. Något för dig?
http://knitty.com/ISSUEsummer05/PATThardcore.html

Fin halsduk!

Blyga killen stickar sa...

Tack! Det här var kul att titta på. Borde kanske ge mig på något sådant här...

Tack för tipset!

katarinaw sa...

Jättefin mössa! Och helt rätt färgkombination den här hösten om man bryr sig om sånt! ;-)

Monica Hansen sa...

Fina arbeten du gör! Jämnt och bra stickat, var stolt:)

Sofia sa...

Hej! Nu tar jag mig i kragen å hälsar! Har varit ohövlig förut å bara kikat förbi utan att ge mig tillkänna. *Fy på mig*
Men HEJ iallafall! Jag beundrar dig enormt - en stickande kille - WOW lixom! Sträck på dig än mer och spänn tuppkammen! Heja, heja! /Sofia

LenaL sa...

En sån jättehärlig halsduk! Perfekt komplement till mössan.