01 juni 2008

Jag har fått en beställning - på en spetssjal!

Jag har påbörjat en slipover till mig själv, men använde för stora stickor, så det blev glest som ett fisknät. Nu har jag rivit upp och börjat om. Svart ullgarn, och inte tillstymmelse till annat än slätstickning och möjligtvis ribbstickning.

Men dessutom har jag fått en beställning. På en Juno Regina som beställaren hittat på Knitty-sajten. Det blir första gången som jag stickar efter ett engelskt mönster, så jag vet inte riktigt hur det kommer gå. Även att sticka mönster efter diagram blir en ny upplevelse. Någon som vet om den finns översatt någonstans?

5 kommentarer:

Medsols Ekoliv sa...

Ett litet tips! Det är flera stycken som stickar just denna sjal. Läs mer på: http://stickamerajunoregina.blogspot.com/ och: http://stickamera.se/
Du kan gå med när som helst och det finns inget slutdatum när sjalen måste vara klar. Ett litet tips här och där går också att få om du kör fast.
Lycka till!

Marika sa...

Det finns ingen översättning så vitt jag vet, men det är faktiskt ganska enkelt att sticka på engelska. Gör som medsols ekoliv sa, hoppa med i gruppen på stickamera, där får du alldeles säkert hjälp.

Och diagram är inte heller svårt. Kör hårt!

toveb sa...

Åh, Juno! Den är fin. Jag har påbörjat den i en kombination av råsilke (från Warp & Weft) och Kid Silk Haze. Vintervit blir den.

En ganska enkel sjal, särskilt när du lärt dig tyda diagram. Du klarar det galant! :-)

TvaNystan sa...

Stickar just nu på engelska... Och klarar jag det så klarar du!!! //E

Anonym sa...

Hei -
Garnstudio har en fin ordliste, du kan velge til/fra nordiske språk, eller til/fra engelsk-fransk-etc

Se her:
http://tinyurl.com/3vuesa

Astrid :-)